Turnvereniging Patrick

Echt

***** Welkom op de website van Turnvereniging Patrick Echt! *****

Zaterdag 4 juni vonden in Zwolle de Nederlandse Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek plaatst. Vier teams van Turnvereniging Patrick Echt hadden zich tijdens de halve finales rechtstreeks voor deze finale geplaatst.

Dat is op zich al een hele goede prestatie aangezien er landelijk in de diverse niveaus veel teams deelnemen. Gedurende het seizoen tellen de scores van de diverse wedstrijden samen en tijdens de halve finale moet er vervolgens een plek voor de finale veroverd worden.

In de ochtend mochten twee teams van Turnvereniging Patrick Echt in het E-niveau hun oefening laten zien. Beide teams turnden mooie oefeningen. Ons jongste team, trio Bente Beenen – Isabel Aben – Mali van den Hurck hebben het goed gedaan. Landelijk deden er in hun niveau 47 teams mee. Zij behaalden  op het NK een mooie 7e plaats met een score van 25.000 punten. Het duo Valeria Nizzi – Luka Beunen,  wat in hetzelfde niveau uitkwam, heeft een 6e plaats behaald met een mooie score van 25.100 punten. In hun categorie deden landelijk 65 teams mee. Voor beide teams dus een geweldige prestatie!

Na de middag mochten onze andere twee teams, die uitkomen in het D-niveau, hun oefening turnen. Als eerste was het duo Eva Beunen – Nina Burger aan de beurt. Zij wisten zich op de valreep te plaatsen voor het NK en hebben enorm genoten van hun deelname aan het NK. Hun oefening was goed voor een 15e plaats met een score van 24.700. In hun niveau deden er landelijk 70 teams mee. Als laatste die middag was het trio Elle Bastiaens – Ella Niessen – Alison Aben aan de beurt met een mooie oefening.  Tijdens een element ging één van hen een beetje uit balans waardoor ze veel aftrek kregen. Toch werden zij 9e met een score van 25.000. In hun niveau deden landelijk 74 teams mee.

Al met al zijn wij heel trots op deze kanjers die het geweldig goed gedaan hebben dit seizoen! De concurrentie wordt landelijk steeds groter en sterker waardoor het een fantastische prestatie is om op een NK te mogen uitkomen. Volgend seizoen liggen er nieuwe kansen, maar de lat is door deze goede prestaties natuurlijk hoog gelegd!

 

Logo_Sands Logo-Amici-Beach-CABLEPARK01 sponsorfkmrotator sponsorhadecorotator rouschop Photographix